kordaracing logo2015
footerfacebookiconyoutubeiconfooterrssicon

Miskolcon debütál a Korda Racing Hyundai R5-ös autója

Minden fronton támadásba lendül az Országos Rally Bajnokság idei szezonjában a Korda Racing. A csapat első-, hátsó és összkerekes autóval is ostromolja a csúcsokat a szezonnyitó Miskolc Rallyn. Velenczei Ádám a vadonatúj Hyundai i20 R5-tel, Vizelli Károly a Lada VFTS-sel, Fekete László a Citroen C2-vel, Balics Ákos pedig a Honda Civic-kel száll versenybe.

Egy héttel azután, hogy győzelemmel mutatkozott be a Korda Racing Enduro csapata a MAMS pannonhalmi szezonnyitóján a csapat autós tagjai is debütálnak a 23. Hell Miskolc Rallyn. Újdonságokból itt sincs hiány, hiszen a téli szünetben megérkezett a csapat legújabb fegyvere, a Hyundai i20 R5, mellyel egy rendkívül tehetséges fiatal versenyző, Velenczei Ádám szállhat harcba az ORB mezőnyében. A Rallye2-ben címvédőként érkezik Miskolcra a közönség kedvenc Vizelli Károly, mellette az utolsó pillanatokban „játékra jelentkező” ifjabb Fekete László és Balics Ákos is a második vonalat erősíti.


„Nagyon örülök, mert egy rendkívül fiatal, tehetséges és ambiciózus csapatot állt össze az idei szezonra, akikben megvan a potencia, hogy a bajnoki címekért versenyezzenek.” – mondta Korda Erik a verseny előtt.”A Hyundai i20 R5 és Velencei Ádám is képes arra, hogy a győzelemért harcoljon, de az első verseny még valószínűleg az ismerkedés jegyében telik. Nagyon hasznos teszten vagyunk túl, Ádám sok beállítást kipróbált az autón, de valószínűleg kell még egy kis idő, hogy teljesen magáénak érezze. A téli szünetben sokat dolgoztunk, hogy idén Rallye2-es bajnokunk, Vizelli Karcsi is szintet léphessen, ez sajnos nem jött össze, így egyelőre marad a VFTS és a tovább erősödő Rallye2, ahol szeretnénk megvédeni a címet. Ifjabb Fekete László sorsa az utolsó utáni pillanatban fordult jóra, így ő is ott lehet Miskolcon, Balics Ákos pedig idén egy Hondával teljesíti a szezont.”


„Más világba csöppenünk!” – vette át a szót Velenczei Ádám, aki tavaly még egy Mitsubishivel tört borsot az R5-ös pilóták orra alá, idén azonban ő is egy ilyen autóval szállhat versenybe. „Teljesen más, mint a Lancer, rengeteg állítási lehetőség van rajta, a legnagyobb különbséget pedig a fék és a váltó jelenti. Az 1.6-os motor teljesen más fordulatszám tartományban működik, ezt is meg kell még szoknom és el kell hinnem, hogy a Hyundai ott is befordul, ahol a Mitsubishi már nem, a gyors kanyarokba sokkal stabilabb az i20. Mi egyelőre még az út elején járunk, ellenfeleink nagy részének már van némi versenytapasztalata, ezért Miskolcon még csak az lesz a cél, hogy körről-körre gyorsuljunk, de bízunk benne, hogy az élmezőnyben tudunk majd autózni. A Korda Racingtől ehhez minden támogatást megkapunk, szeretnénk szép eredménnyel bemutatkozni a Hyundai-jal.


„Természetesen támadni szeretnénk Miskolcon, egy ilyen tapasztalt csapattal és egy ilyen autóval nem is lehet más célunk.” – mondta Szedő Csaba, aki Ádámnak diktálja az itinert Miskolcon. ”Nagyon sok az újdonság, de Ádámmal már nagyon régóta ismerjük egymást, így a kettőnk közti összhanggal nem lehet gond. A Miskolci pályákat mindketten szeretjük, bár Mályinka Magyarország egyik legnehezebb gyorsaságija. Komoly mezőnybe csöppentünk, így nehéz bármit is mondani, hol lehet a helyünk, az első hatban szeretnénk lenni, de jó lenne dobogóra állni.”


„A bajnoki címünk után egy nagyon jó ajánlatot kaptunk a Korda Racingtől, hogy idén mi is egy R5-ös autóval, az ORB-ben versenyezzünk, de sajnos így sem állt össze a háttér, marad a Rallye2 és a VFTS” – mondta Vizelli Károly. „Számunkra már Miskolc előtt elkezdődött egy verseny, a Ladát dobozokból kell felépíteni a versenyre, aztán majd meglátjuk, mire leszünk jók. A miskolci pályák nagyon tetszenek, izgalommal várjuk a rajtot. A címvédés talán még nehezebbnek ígérkezik, mint megszerezni a bajnoki címet, de szeretnénk bajnokhoz méltóan versenyezni Miskolcon.”


„Már szinte letettünk róla, hogy rajthoz állhassunk Miskolcon, de hirtelen minden jóra fordult. ” – mondta ifjabb Fekete László, aki több hónapos keresés után talált sebességváltót a Citroen C2 R2-be. ”A Mikulás Rally óta nem találtunk új váltót az autóba, végül sikerült rátalálni egyre, így a Korda Racinggel sikerült talpra állítani az autót és ott lehetünk Miskolcon. Olyan gyorsan történt minden, hogy nagyon belegondolni sem maradt időnk mi vár ránk a hétvégén, de igyekszünk kihozni magunkból a maximumot.”


„A hosszú téli pihenő után újból itt a szezonkezdet, amit már nagyon izgatottan várunk.” – mondta Balics Ákos. ”Nagy változások történtek csapaton belül, kicsit mi is megújultunk. A Szilveszter Rallyn már kipróbált Honda Civic-kel fogunk rajthoz állni új navigátorommal. Az autót rajtunk kívülálló okok miatt még nem volt módom kipróbálni a revízió után, így a Miskolc Rally abszolút tesztverseny lesz számunkra. Célom, hogy összeszokjunk a navigátorommal és az autóval is. Az év eleje úgy gondolom ennek jegyében fog telni, és emellett szeretnénk fokozatosan gyorsulni. Elsődleges célunk, hogy a technika összeálljon és hibamentesen érjünk végig Miskolcon.”


http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing


A Korda Racing Enduro együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, MÁDA Plusz Kft, Novomatic, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Alabárdos Étterem, Frimedia Kft, K-P-K TransCoop Kft, Szerszámbróker Kft, SurgiCare Kft, StapleCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, , BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS BelsőTér Bt., Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Procomtec Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, Máda, VIWA Vitaminvíz, Ventil Gépész Kft,Total Quality Control Kft., Equicom Kft,  A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Dezső Bt, Bialabok Alexandra, Szalai International Kft, STEIN Villamos Kft, Doktor Természet Kft, Régió Center Kft, Auner Motorsport

ahid

 

 További Partnereink:

 
eneos
 
hertzzz
  penta kr
 
mada
 
 
 stravia
 
euroaszfalt
 
betonutepito logo
 
blaora text2
 
  felo logo
 
  alabardos_uj_3
  
 c b logo
 
staple care logo

 equicom logo
 me-logo
 
fm uj
 
szm 1
 
mnr
 
raorg
 
viwa
 
alex
 
autoszoft
 
lanchid
 
szerszam
 
kr ass 16
 
FKZ-Tools
 kr ies 
Rabakert
 
revo
 
verbis
 
 
kr muzsai 16
 
nct
 
szirt bau
 
ventil logo
 
scs bg
 
natur
premium szerszam
 
hardy1
 
bm komp dekor1
 
GULF 2202x2076
 
 
LF logo szlogennel
 
szalai
 
MA logo
 
Al Oliva
 
travel4u
 
regio center
 
 
Steinerbrunner
Győző
 
Pápai Beton Kft
 
Média Partnereink:
 
 sport 1

 rallysport

 

rallyheart

Copyright © 2004-2017.