kordaracing logo2015
footerfacebookiconyoutubeiconfooterrssicon

Bajnoki címet ünnepelt a Korda Racing

Ünnepléssel zárta horvátországi kirándulását a Korda Racing, a csapat Skoda Fabia R5-ös versenyautójával Hideg Krisztián és Kerék István megszerezte a horvát bajnoki címet, Vojtech Stajf a Hyundai-ok között végzett az élen, ifjabb Fekete László pedig az abszolút 21. helyen zárta a Rally Croatia-t.

Elégedetten zárták a Korda Racing versenyzői a horvátországi Rally Croatia-t, hiszen a csapat valamennyi versenyzőpárosa teljesítette előzetes célkitűzését. A legkomolyabb tétje Hideg Krisztián és Kerék István számára volt a versenynek, számukra a horvát bajnoki cím megszerzése jelentette az elsődleges feladatot, ebben volt segítségére a Korda Racing Skoda Fabia R5-ös versenyautója. Krisztiánék számára nem jelentett gondot a Skodával való ismerkedés, a szombaton a nemzetközi mezőnyben rendre Top3-as időket autóztak és a rali hetedik gyorsaságiján a szakaszgyőzelmet is megszerezték. A verseny második felében magabiztos előnnyel álltak az összetett harmadik helyen és bár a záró szakaszon ezt elvesztették, a horvát értékelésben így is övék lett a futamgyőzelem ezzel együtt pedig a bajnoki cím is. A csapat Hyundai i20 R5-ösével ezúttal a cseh Vojtech Stajf próbált szerencsét, aki a koreai háziversenyében szeretett volna az élen végezni. Erőfeszítéseit siker koronázta, a négy i20-as között a Korda Racing autójával a leggyorsabbnak bizonyult, amivel az összetettben az abszolút hetedik helyet szerezte meg. Ifjabb Fekete László és Fekete László is boldogan érkezett célba a Rally Croatia-n, az apa fia páros kategóriája hatodik helyén zárta a futamot.


„Fantasztikus hétvégénk volt, nagy örömünkre szolgál, hogy Hideg Krisztiánt hozzá tudtuk segíteni a bajnoki cím megszerzéséhez! ” - mondta Korda Erik a Korda Racing tulajdonosa. ”Krisztián most először versenyzett Skodával azonban az ismerkedéshez nem kellett neki sok idő, amit szombati szakaszeredményei tökéletesen alátámasztanak. Egy kicsit persze sajnáljuk, hogy a nemzetközi értékelésben egy defekt miatt elvesztettük a biztosnak tűnő dobogós helyet, de természetesen az a legfontosabb, hogy a horvát értékelésben sikerült megszerezni a győzelmet vele együtt pedig a bajnoki címet, amihez a Korda Racing valamennyi tagja nevében ezúton is szeretnék gratulálni. Krisztiánnal ellentétben „Vojta” épp Skodával szerzett tapasztalatát szerette volna összemérni egy másik márkával, ezért választotta a Rally Croatia-ra a Hyundait, ami nagyon tetszett neki és annak is örülünk, hogy a négy Hyundai közül a mi autónk volt a leggyorsabb ezen a hétvégén. Jár az elismerés Fekete Lackóéknak is, akik első külföldi versenyükön egy roppant erős abszolút mezőnyben álltak helyt. Mindhárom autónk karcmentesen érkezett célba, így szeretnék ismét köszönetet mondani a szervízcsapatnak, hiszen emberfeletti teljesítményt nyújtva alig néhány nap alatt varázsolták újjá a két R5-ös autónkat, melyek ezúttal is tökéletesen működtek!”


Rally Croatia végeredmény:
1. Botka Dávid/Mesterházi Márk, Skoda Fabia R5 1:34:24.8
2. Hadik András/Kertész Krisztián, Ford Fiesta R5 +22.3
3. Turk Rok/Blanka Kacin, Peugeot 208 T16 R5 (SLO) +1:17.1
4. Kovács Antal/Istovics Gergő, Ford Fiesta R5 +1:44.5
5. Hideg Krisztián/Kerék István, Skoda Fabia R5 +1:49.9
6. Tlustak Antonin/Vybiral Ivo, Skoda Fabia R5 +2:28.0
7. Stajf Vojtech/Skácelová Markéta, Hyundai i20 R5 +2:54.8...
21. ifj. Fekete László/Fekete László, Citroen C2 R2 +13:59.1...


http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing


A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, MÁDA Plusz Kft, Novomatic, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Alabárdos Étterem, Frimedia Kft, K-P-K TransCoop Kft, Szerszámbróker Kft, Szirt-Bau Kft, SurgiCare Kft, StapleCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, All4Office, Blaora Kft, BWS Belső Tér Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS BelsőTér Bt., Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Start Complex Service Kft., Procomtec Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, NOA-Építő Kft, Ventil Épületgépész,Total Quality Control Kft., Equicom Kft, A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Dezső Bt, Bialabok Alexandra, Szalai International Kft, STEIN Villamos Kft, Doktor Természet Kft, Rábakert, Régió Center Kft, Prémium Szerszámker Kft, Iramco Trade Kft

ahid

 

 További Partnereink:

 
eneos
 
hertzzz
  penta kr
 
mada
 
 
 stravia
 
euroaszfalt
 
betonutepito logo
 
blaora text2
 
  felo logo
 
  alabardos_uj_3
  
 c b logo
 
staple care logo

 equicom logo
 me-logo
 
fm uj
 
szm 1
 
mnr
 
raorg
 
viwa
 
alex
 
autoszoft
 
lanchid
 
szerszam
 
kr ass 16
 
FKZ-Tools
 kr ies 
Rabakert
 
revo
 
verbis
 
 
kr muzsai 16
 
nct
 
szirt bau
 
ventil logo
 
scs bg
 
natur
premium szerszam
 
hardy1
 
bm komp dekor1
 
GULF 2202x2076
 
 
LF logo szlogennel
 
szalai
 
MA logo
 
Al Oliva
 
travel4u
 
regio center
 
 
Steinerbrunner
Győző
 
Pápai Beton Kft
 
Média Partnereink:
 
 sport 1

 rallysport

 

rallyheart

Copyright © 2004-2017.